PALMS BET 7SPORT BWIN

Президентът на ITF е номиниран за член на МОК

Президентът на ITF е номиниран за член на МОК
06-12-2019 20:59 | Tennis24.bg

Президентът на Международната тенис федерация (ИТФ) Дейвид Хагерти е номиниран за член на Международния олимпийски комитет. Утвърждаването на номинациите от Асамблеята на МОК ще се състоят на 10 януари 2020 г. в Лозана, Швейцария.

Номинирането на Хагерти е изключително признание на разрастването на тениса в световен план като част от стратегията за развитие на ИТФ 2024. Той става президент на ИТФ през 2015 г. и бе преизбран на позицията през 2019 г. по време на Годишния конгрес на световната тенис централа в Лисабон през месец септември.

Хагерти работи усилено с членовете на Борда на директорите, сред които е и президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков и заедно с 210-те държави членки и регионални асоциации за изпълнение на основната мисия на ИТФ, а именно развитие на тениса за бъдещите поколения.

Сред другите номинации са имената на председателят на ФИФА Джани Инфантино, председателят на Японския олимпийски комитет Ясухиро Ямашита  и президентът на международната лекоатлетическа федерация Себастиан Коу. Но на предстоящата сесия на Асамблеята ще бъдат избрани само Хагерти, Инфантино и Ямашита.

За номинацията на Себастиян Коу ще трябва да се изчаква, след като Томас Бах заяви, че британецът не е в състояние да разреши конфликт на интереси поради позицията си на председател на CSM Sport & Entertainment. Ролята на Коу в глобалната спортна агенция,  която работи с няколко организации в Олимпийското движение, включително МОК, отдавна е преломен момент за членството на ръководителя на световната атлетика и бе определена като конфликт на интереси от Комисията по етика на МОК.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Честит рожден ден на Стефан Цветков
Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив
Радулов отпадна на четвъртфиналите в Телде
Циципас отрази два мачбола по пътя към полуфиналите
Руне оцеля в спартанските условия в Мюнхен, Зверев е аут
Донски остана на крачка от нов финал на двойки
Български съдия по тенис получи доживотно наказание заради корупция
Късметче на деня за 19 април 2024 година
Алкарас: Джокович никога не е бил неуязвим
Денчева и Евтимова отпаднаха във втория кръг в Анталия