PALMS BET 7SPORT BWIN

Вожняцки спира с тениса след Australian Open

Вожняцки спира с тениса след Australian Open
06-12-2019 17:32 | Tennis24.bg

Бившата номер 1 в тениса при жените Каролина Вожняцки обяви, че прекратява състезателната си кариера след Откритото първенство на Австралия през януари 2020 година. Вожняцки уточни, че отказването от тениса няма нищо общо със здравословното й състояние.

„Играя професионално тенис от 15-годишна възраст. От тогава насам изпитах невероятни емоции от първата глава на живота ми. С 30 титли от Женската тенис асоциация, номер 1 в света за 71 седмици, титла от заключителния Мастърс на осемте най-добри, три участия на Олимпийски игри, включително и развяването на флага на родната ми Дания, и титлата от Аустрелиън Оупън през 2018, аз постигнах всичко, за което някога съм си мечтала“.

„Винаги съм си казвала, че когато настъпи времето, че има неща извън тениса, с които искам да се занимавам, то тогава ще кажа „край“. В последните няколко месеца осъзнах, че има много повече в живота, което мога да постигна извън корта. Сватбата ми с Дейвид бе една от онези цели и това, че създадохме семейство, докато продължих да пътувам по света и информирах хората за ревматоидния артрит, са всички мои желания да продължа напред с живота си“.

„Така че, днес обявявам, че се оттеглям от професионалния тенис след Аустрелиън Оупън през януари. Това няма нищо общо със здравето ми и това не е „сбогом“ – очаквам с нетърпение да споделя моето вълнуващо пътешествие с всички вас! В заключение, искам да благодаря от цялото си сърце феновете, моите приятели, спонсори, моят треньорски екип, особено баща ми, моят съпруг и семейство за десетилетията подкрепа! Без вас нямаше да постигна нищо от това, което ми се случи на корта!“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Григор Димитров срещу Алкарас в ранните часове на петък
Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями
Късметче на деня за 28 март 2024 година
Шиникова с победи на сингъл и на двойки в Тунис
Електрохолд открива Стажантска програма 2024
Късметче на деня за 27 март 2024 година
Григор Димитров с нова победа над Хуберт Хуркач и първи четвъртфинал на
Григор Димитров срещу Хуберт Хуркач, гледайте двубоя онлайн тук
Григор Димитров: Хубаво е, че мачът беше толкова кратък
Мъри ще отсъства дълго, не е ясно дали ще се върне изобщо