PALMS BET 7SPORT BWIN

Федерер: Имам останали сили за добър финал на сезона

Федерер: Имам останали сили за добър финал на сезона
07-10-2019 13:49 | Николай Драганов

Роджър Федерер ще се завърне на корта през настоящата седмица на турнира в Шанхай за първи път за официален мач от ATP тура след US Open. В китайския град швейцарецът винаги се радва на огромен зрителски интерес, а тази година ситуацията не е по-различна.


"Феновете тук правят съзнатален опит да ми покажат колко силно са развълнувани и щастливи. Усетих това в специалния ден за феновете преди турнира. Означава много за мен. Никъде другаде по света не може да се види такова обединение на феновете", коментира Федерер на пресконференция в неделя. 


Той добави, че се опитва да дава пример на младите играчи и на децата, както и да показва уважение към самите фенове, колкото и да е трудно това понякога.

 

"Когато някой ти задава въпрос, опитваш да отговориш. Когато те моли за снимка, опитваш да го изпълниш. Това означава адски много за всеки фен, защото може би е първият път, когато те вижда, може би е пътувал от много далеч, за да има шанс да се доближи до теб. Понякога си много уморен, но аз се опитвам да бъде пример за младите играчи, които се надявам да допринесат за нашия спорт в бъдеще. Наясно съм, че имам възможността да мотивирам и вдъхновявам децата и да давам добър пример. Винаги съм оценявал това", коментира Маестрото. 


Федерер коментира и завръщането на Анди Мъри, с когото имаше шанс да се види и да поговори в Шанхай. "Страхотно е да го видим отново тук, поговорихме си малко. За тура и за нас играчите е чудесно, че Анди е тук, защото той е човек, който всички уважаваме. Той няма врагове. Имаме нужда от хора като него, които също дават страхотен пример за трудолюбие, устойчивост и честност. Радвам се, че е тук. Също така мисля, че той играе все по-добре, което е прекрасно".


Швейцарецът е поставен под №2 в схемата и почива на старта, а във втори кръг ще се изправи срещу Алберт Рамос-Виньолас от Испания, който надигра с 6:4, 6:4 Марин Чилич. "Жребият е тежък", коментира Федерер в неделя, когато все още не знаеше името на своя съперник. "Зависи донякъде и от съперника ти, не всеки мач е в моята ракета. Но чувствам, че имам останала енергия да завърша силно сезона", каза още той. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Григор Димитров срещу Алкарас в ранните часове на петък
Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями
Късметче на деня за 28 март 2024 година
Шиникова с победи на сингъл и на двойки в Тунис
Електрохолд открива Стажантска програма 2024
Късметче на деня за 27 март 2024 година
Григор Димитров с нова победа над Хуберт Хуркач и първи четвъртфинал на
Григор Димитров срещу Хуберт Хуркач, гледайте двубоя онлайн тук
Григор Димитров: Хубаво е, че мачът беше толкова кратък
Мъри ще отсъства дълго, не е ясно дали ще се върне изобщо