PALMS BET 7SPORT BWIN

Надал подгони не само Федерер, но и Джокович

Надал подгони не само Федерер, но и Джокович
10-09-2019 20:15 | Станко Димов

Без значение от резултатите до края на годината, Рафаел Надал изпраща един от най-силните си сезони в Тура. Конкретно в турнирите от Големия шлем, испанецът спечели две титли („Ролан Гарос“ и US Open), игра на финал в Австралия (отстъпи пред Новак Джокович) и на полуфинал на Уимбълдън (отстъпи пред Роджър Федерер). С други думи казано – полуфиналът в Лондон беше най-слабото представяне на Рафа в мейджърите през сезона. Впечатляващо!

Титлата в Ню Йорк не само доближи Матадора максимално близо до Роджър Федерер (19 срещу 20 титли от Големия шлем), но и го изстреля на полпозишън в борбата с Джокович за приключване на сезона като №1 в света. Мисия, която след Уимбълдън изглеждаше малко възможна.
В момента разликата между двамата е стопена на само 640 точки. Лошата новина за сърбина е, че до края на сезона той има да защитава още 2600 точки, а Надал – 0 (виж ранглистата тук).

След US Open 2018, който спечели категорично, Джокович игра на Мастърсите в Шанхай и Париж, след което и на финалите на АТП в Лондон. В трите турнира Джокера заработи общо 2600 точки (титла в Шанхай + финали в Париж и Лондон).
Нулата в графата на Надал се дължи на факта, че той се контузия на полуфиналите в Ню Йорк миналата година (при 0:2 сета срещу Дел Потро) и до края на сезона не игра.

„Плитката“ разлика между двамата в момента означава, че Надал може да се върне на върха дори и да не играе. Стига Джокович да не защити точките от октомври и ноември миналата година.

Сърбинът е заявил за участие надпреварата в Токио (АТП 500), но след контузията на US Open изобщо не е ясно дали ще се възстанови за турнира в Токио, където може само да дръпне напред в точките, преди да започне „лудата защита“ - Шанхай, Париж и Лондон.

След триумфа в Ню Йорк Надал каза, че не се вълнува от мисълта за №1 в света. Дипломатично, но едва ли напълно искрено. На 33 години испанецът със сигурност ще иска още веднъж да гледа ранглистата от високо, а шансовете това да се случи не са никак малки, дори и без негово участие в Тура.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Късметче на деня за 22 април 2024 година
Рууд е новият шампион в Барселона, Циципас отново не успя
Мартон Фучович с първа титла от шест години
Щруф заслужи първа титла в кариерата си
Алкарас до последно под въпрос за Мадрид
Гарбине Мугуруса сложи край на кариерата си
Късметче на деня за 21 април 2024 година
Терзийска се класира за финал на двойки в Сърбия
За втора поредна седмица: Рууд срещу Циципас на финал
Фучович срещу Навоне на финала в Букурещ