PALMS BET 7SPORT BWIN

Отхвърлиха жалбата на Томич

Отхвърлиха жалбата на Томич
20-07-2019 14:04 | Николай Драганов

Урпвителният съвет на турнирите от Големия шлем отхвърли жалбата на австралийския тенисист Бърнард Томич, наложена му след загубата му в първия кръг на Уимбълдън, пише БГНЕС.

 

Томич бе сразен от французина Жо-Вилфред Цонга с 6:2 6:1 6:4 само за 58 минути игра във втория най-кратък мач на сингъл при мъжете, откакто се води подобна статистика. В последствие ръководството на Уимбълдън обвини Томич, че не е дал най-доброто от себе си, за да се противопостави на съперника, и го глоби с целия хонорар от наградния фонд за участие в първия кръг на надпреварата - 45 хиляди паунда.

 

От своя страна австралиецът заяви, че е имал физически проблеми и това е била причината да загуби толкова бързо, и обжалва наказанието си. От борда на турнирите от Големия шлем обаче отхвърлят жалбата му.

 

"Историята на твоето представяне в турнирите от Големия шлем, и не само, дава малко поводи за отмяна на глобата. В твоя случай историята не предполага, че ти можеш да промениш поведението си. Късмет и се надявам да ни изненадаш с бъдещето си поведение на корта", заяви директорът на УС Бил Бабкок, който допълни, че 25 процента от глобата ще бъде опростена, ако Томич няма проблеми с поведението си в следващите осем турнири от Големия шлем.

 

Томич обаче изрази намерението си да обжалва на по-висока инстанция. "Не ми пука за тези 25 процента, а за това да се взимат правилните решения за други тенисисти в бъдеще", коментира Томич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Късметче на деня за 29 март 2024 година
Григор Димитров прегази Алкарас в два сета
Григор Димитров срещу Алкарас в ранните часове на петък
Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями
Късметче на деня за 28 март 2024 година
Шиникова с победи на сингъл и на двойки в Тунис
Електрохолд открива Стажантска програма 2024
Късметче на деня за 27 март 2024 година
Григор Димитров с нова победа над Хуберт Хуркач и първи четвъртфинал на
Григор Димитров срещу Хуберт Хуркач, гледайте двубоя онлайн тук