PALMS BET 7SPORT BWIN

Бекер съсипа от критика младите: Липсва им отношение

Бекер съсипа от критика младите: Липсва им отношение
11-06-2019 15:12 | Станко Димов

Борис Бекер беше едва на 17, когато спечели титлата от Уимбълдън за първи път преди 34 години. Германецът е нетърпелив да види следващия тийнейджър, който ще държи престижния трофей от „Ол Ингланд Клъб“ в ръцете си, но също така е и разочарован, че младите звезди не могат да разбият хегемонията на голямата тройка (Федерер, Надал, Джокович) в турнирите от Шлема.

Гледайки с нетърпение към започващия на 1 юли Уимбълдън, Бекер коментира следното: „Заобиколени сме от тийнейджъри, които са потенциални шампиони в турнирите от Големия шлем. Във всеки друг спорт това се случва. По някаква причина, в тениса на всички им отнема повече време, за да запишат успехи. И това няма нищо общо с форхенд или бекхенд. Убеден съм, че ще се случи. Трябва да се случи. В противен случай това ще бъде единственият спорт, в който не се случва“.

В неделя 33-годишният Рафаел Надал победи 25-годишния Доминик Тийм и грабна титлата от „Ролан Гарос“. Последните 10 титли в Шлема неизменно отиват на сметката на някой от голямата тройка. Общо Федерер, Надал и Джокович са спечелили 53 мейджър титли. В Париж за 11-и последовател път шампион в Шлема стана тенисист над 30 години.

А Бекер отбеляза: „Четох статистика, че няма нито един активен тенисист под 28 годишна възраст, с изключение на Доминик Тийм и Милош Раонич, който да е играл във финал на турнир от Големия шлем. Това не е добре. Това не е комплимент за нито един от тенисистите под 28 години. И не ми казвайте, че другите са прекалено добри. Тук трябва да поставим под въпрос качеството и отношението на всеки под 28 години. Просто няма смисъл“.

„Много уважавам Роджър, Рафа и Новак, но младите играчи трябва да се появят. Дайте ми някой, за когото да искам да говоря. Евентуално те (големите трима) ще бъдат твърде стари. Но ние искаме да видим смяната на властта , докато те са още в разгара си. Искаме да видим как Циципас или Тийм ги побеждават докато те са още много, много силни. Младите играчи не притежават манталитета на големите трима. Не е въпрос на форхенд или физическа подготовка. Става дума за начина на мислене, който прави разликата между победата и загубата“.

Подобно мнение сподели и друг легендарен тенисист – Джон Макенроу. Според него, Уимбълдън е идеалното място за някой от младежите да извърви целия път до трофея. Според американеца най-голям шанс да сторят това имат Стефанос Циципас, Денис Шаповалов, Карен Хачанов и Данийл Медведев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Григор Димитров срещу Алкарас в ранните часове на петък
Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями
Късметче на деня за 28 март 2024 година
Шиникова с победи на сингъл и на двойки в Тунис
Електрохолд открива Стажантска програма 2024
Късметче на деня за 27 март 2024 година
Григор Димитров с нова победа над Хуберт Хуркач и първи четвъртфинал на
Григор Димитров срещу Хуберт Хуркач, гледайте двубоя онлайн тук
Григор Димитров: Хубаво е, че мачът беше толкова кратък
Мъри ще отсъства дълго, не е ясно дали ще се върне изобщо