PALMS BET 7SPORT BWIN

ВЕЛИК!

ВЕЛИК!
02-03-2014 09:06

ВЕЛИК ГРИГОР ДИМИТРОВ! Това е всичко, което милиони българи имат сили да кажат след поредната златна страница на българския спорт, която голямата му звезда Григор Димитров написа рано тази сутрин!

Гришо триумфира с титлата на силния АТР 500 турнир в Акапулко на твърди кортове. Българинът надигра Кевин Андерсън със 7:6(1), 3:6, 7:6(5) след три часа битка.

Часове преди националния празник 3 март, 22-годишният шампион от Хасково успя да донесе най-желания подарък, а именно повод за огромна гордост и щастие.

С този си успех българинът си осигури завръщане в топ 20 на световната ранглиста. От новата седмица той ще бъде на рекордното за него 17-о място!

Това е общо втора титла за Григор Димитров на ниво АТР. Предишният му успех бе през 2013-а на турнира в Стокхолм, който обаче бе от по-ниската категория АТР 250.

През тази година Гришо е най-младият състезател с титла от подобен ранг. От както той започна да работи с треньора Роджър Рашид през октомври миналата година, той има 2 титли в 7 турнирни участия.

Димитров се превръща смело не само в най-актуалния спортист на България и един от малкото ни поводи за гордост, но и в истинска заплаха за най-големите в тениса днес, което доказа и с вчерашната победа над двукратния шампион от Големия шлем Анди Мъри.

Днешният успех срещу Андерсън е общо четвърти от пет мача срещу този съперник и втори във финален двубой, след като през 2012 година Гришо допусна поражение в първия си опит да се добере до титла, отстъпвайки на Анди Мъри.

От тогава насам Гришо върви само нагоре както във физическо, така и във психическо отношение, което се доказа за пореден път и по време на днешния мач. Димитров успя да спечели два тайбрека срещу 203-сантиметровия гигант от Йоханесбург, чиито специалитет са именно мощните начални удари.

Победата дойде изключително драматично и изстрадано, тъй като Гришо определено не изигра най-добрия си двубой от спортно-техническа гледна точка, но прояви уникален характер и успя да се върне в мача в неговия край.

След равностоен първи сет, в който Димитров спаси три точки за пробив в деветия гейм, връщайки се в него от 0:40, нещата трябва да се решат в тайбрек. Там Андерсън буквално рухна и успя да вземе само една точка.

Ранни пробиви във втория и третия сет доведоха нещата до там, че при 4:3 Андерсън сервираше с огромна увереност при равенството в сетовете и на минути от победата. До този момент той бе дал само две точки за пробив на Гришо, при това още в първия сет.

Гришо обаче намери сили да постави под напрежение своя съперник. При едвата третата си възможност за пробив в мача, българинът се възползва и изравни за 4:4, а мачът влезе в решителен тайбрек. Там младият българин отново показа по-здрави нерви от своя съперник и макар първи да изгуби подаването, успя да върне минибрейка, а след това да запише и втори, като секунди по-късно със седмата точка си осигури трофея!

ВИЖТЕ РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ!


ГАЛЕРИЯ СНИМКИ ОТ ФИНАЛА!

 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Григор Димитров на корта в Рим в неделя (програма)
Рубльов продължава с обратите, този път в Рим
Кузманов отпадна на полуфиналите в Маутхаузен
Диа Евтимова спечели титла №19 на двойки
Пьотр Нестеров триумфира с титлата на двойки на турнир в Букурещ
Габриел Донев с четвърта ITF титла на двойки
Надал се сбогува с Рим след поражение от Хуркач
Ерик Владимиров спечели за първи път Амбинор къп
Топалова ще спори за титлата в Бостад
Нестеров се класира за финала на сингъл на турнир в Букурещ