PALMS BET 7SPORT BWIN

123-ият в света свали от върха Джокович, ранглистата с нов водач от понеделник

123-ият в света свали от върха Джокович, ранглистата с нов водач от понеделник
24-02-2022 19:15 | Tennis24.bg

Невероятно, но факт! Заемащият 123-та позиция в ранглистата Иржи Весели победи с 2:0 сета Новак Джокович на четвъртфиналите на турнира в Дубай. В отделните части чехът се наложи с 6:4, 7:6 (4) след близо 2 часа игра. По този начин Весели записа втори успех от два мача срещу Ноле (първият преди 6 години в Монте Карло), с който буквално ще свали Джокович от първото място в ранглистата, където в понеделник ще застане Даниил Медведев. 

Руснакът ще стане първият тенисист от 2004 г. насам, различен от Джокович, Надал, Федерер и Мъри, който става №1 в света. За последно това се случи преди 6958 дни, когато №1 в света беше Анди Родик.

Весели, който започна участието си в турнира от квалификациите, стартира силно двубоя и проби Джокович още в първия гейм. Ноле успя да изравни за 2:2 гейма, но нов пробив в седмия гейм се оказа достатъчен за Весели изненадващо да вземе първия сет. 

През втората част чехът отново проби в седмия гейм, а при 5:4 сервира за мача. Джокович обаче върна пробива буквално в последния възможен момент, след което сетът трябваше да се реши чрез тайбрек. В допълнителния гейм Джокович допусна оказала се фатална двойна грешка за 3-5, след което Весели не трепна на свой сервис, подпечатвайки една от най-значимите победи в кариерата си.

Турнирът в Дубай беше първият в календара на Джокович за новия сезон. Преди да отпадне на четвъртфиналите, сърбинът записа изразителни победи срещу Лоренцо Музети и Карен Хачанов. През януари Джокович не беше допуснат за участие на Откритото първенство на Австралия, където беше действащ шампион и общо 9-кратен победител. 

Припомняме, че сърбинът не е ваксиниран, което означава, че няма да може да участва на предстоящите Мастърс 1000 турнири в Индиън Уелс и Маями.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Предстои 20-ото издание на Амбинор къп
Прогнози за залози: Какви резултати се очакват от следващите мачове на Григор Димитров?
Стаматова се класира за втория кръг в Турция
Милев с победи на сингъл и на двойки в Анталия
Денчева победи втората поставена на турнир за жени в Анталия
Димитър Кузманов отпадна на старта в Острава
Избраха Джокович за най-добър спортист
Григор Димитров ще почива на старта в Мадрид
Адриан Андреев отпадна в първия кръг в Рим
Късметче на деня за 22 април 2024 година