PALMS BET 7SPORT BWIN

Шампионът Джокович с трудни съперници още от старта

Шампионът Джокович с трудни съперници още от старта
10-08-2019 13:00 | Станко Димов

Новак Джокович ще трябва да положи сериозни усилия, за да защити титлата си от турнира на твърди кортове в Синсинати, който започва идната седмица. Преди 12 месеца сърбинът вдигна трофея в Охайо и оформи своя кариерен златен Мастърс, печелейки всеки един от деветте надпревари от тази категория.

Световният №1 ще започне защитата на трофея с двубой срещу Сам Куери или Пиер-Юг Ербер. В третия кръг пък е възможен дуел с 13-ия поставен Джон Иснър. Грамадният американец надви Джокович на четвъртфиналите в Синсинати през 2013 г.

Ако се справи с първите си две препятствия, Джокович може да срещне Карен Хачанов или Ник Кириос на четвъртфиналите. Руснакът тази седмица се класира за полуфиналите в Монреал, а преди дни Кириос спечели трофея във Вашингтон.

Поставеният под №2 в схемата Рафаел Надал ще започне участието си в Синсинати с двубой срещу чилиеца Кристиан Гарин или французина Адриан Манарино. Шестият в схемата японец Кей Нишикори е потенциален съперник на Матадора на четвъртфиналите. Макар да води с 11-2 победи в преките двубои, и двете поражение на Надал от Нишикори са на твърди кортове.

Третият поставен Роджър Федерер, който е рекордьор в турнира със спечелени 7 титли, ще играе в първия си мач срещу Матео Беретини или Хуан Игнасио Лондеро. В третия кръг е възможен сблъсък с Никилоз Басилашвили, Стан Вавринка или шампиона от 2017 г. Григор Димитров. В тази част на схемата е и Стефанос Циципас, с когото Маестрото може да се срещне на четвъртфиналите.

Четвъртият поставен Доминик Тийм може да стартира в Синси със звезден сблъсък с Анди Мъри. Бившият №1 в света се завръща на корта на единично за първи път от Australian Open насам, като на старта ще има дуел с Ришар Гаске. Жребият никак не пощади Тийм, който в третия кръг може да играе с Марин Чилич, а на четвъртфиналите с Александър Зверев.

Сред двубоите, които заслужават специално внимание в първия кръг са: Мъри – Гаске, Вавринка – Димитров, Монфис – Тиафо, Фонини – Шаповалов, Баутиста Агут – Хуркаш.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Григор Димитров срещу Алкарас в ранните часове на петък
Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями
Късметче на деня за 28 март 2024 година
Шиникова с победи на сингъл и на двойки в Тунис
Електрохолд открива Стажантска програма 2024
Късметче на деня за 27 март 2024 година
Григор Димитров с нова победа над Хуберт Хуркач и първи четвъртфинал на
Григор Димитров срещу Хуберт Хуркач, гледайте двубоя онлайн тук
Григор Димитров: Хубаво е, че мачът беше толкова кратък
Мъри ще отсъства дълго, не е ясно дали ще се върне изобщо