PALMS BET 7SPORT BWIN

Циципас: Мечтите ми се сбъдват

Циципас: Мечтите ми се сбъдват
16-11-2019 20:17 | Николай Драганов

Стефанос Циципас ще играе за най-голямата титла в своята кариера, след като победи Роджър Федерер в полуфинален сблъсък от финалите на ATP в Лондон.


Гръцкият тенисист не скри емоциите си след двубоя. "Спомням си как бях едно от онези деца, които гледат мача покрай корта. Не можех да си представя, че ще постигна това, но се случи. Мечтите се сбъдват", заяви той след победата с 6:3, 6:4 над един от детските си идоли.


Циципас се присъединява към компанията на Григор Димитров и Давид Гофен, които през 2017-та година станаха първите дебютанти, достигнали до мач за титлата. 


Преди това Робин Сьодерлинг, Стан Вавринка, Кей Нишикори, Джак Сок и Кевин Андерсън бяха достигали до полуфинал при дебюта си.


"Мога да науча толкова много от тези играчи, в това число от Роджър. Пораснах, гледайки го как играе. Гледах го тук, гледах го на Уимбълдън и си мечтаех един ден да изляза на корта срещу него. Ето ме днес тук, изживявам своята мечта", продължи Циципас.

Гръцкият тенисист успя да спаси 11 от 12 точки за пробив за швейцареца, който ден по-рано изигра феноменален мач срещу Новак Джокович. 


"Понякога в такива мачове се чудиш как си успял да се измъкнеш от тези трудности, от всички тези точки за пробив. Това е голяма психологическа битка, така че съм горд от себе си. Опитах се да не му давам лесни точки. Той играеше силно тази седмица", коментира Циципас.


"Стефанос игра много силно. Взимаше топката рано. Знаех, че прави това. Мисля, че връщах добре първия сервис. Но като цяло не успявах да влизам в разиграванията по начина, по който исках. Трябва да му отдам заслуженото, че не ми позволи да играя на нивото, на което исках", коментира от своя страна Федерер по адрес на младия си съперник.


При двете си загуби от Циципас - днес и в началото на годината на Australian Open, Федерер реализа 1 от 24 възможности за пробив. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Алкарас: Не знаех какво да направя срещу Григор
Пускат нова бира на българския пазар
Късметче на деня за 29 март 2024 година
Григор Димитров прегази Алкарас в два сета
Григор Димитров срещу Алкарас в ранните часове на петък
Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями
Късметче на деня за 28 март 2024 година
Шиникова с победи на сингъл и на двойки в Тунис
Електрохолд открива Стажантска програма 2024
Късметче на деня за 27 март 2024 година