PALMS BET 7SPORT BWIN

Джокович: Напрежението не ме плаши, свикнал съм с него

Джокович: Напрежението не ме плаши, свикнал съм с него
09-10-2019 18:26 | Станко Димов

Новак Джокович започна с победа защитата на трофея от Мастърс 1000 турнира в Шанхай, след като в сряда се справи с младата надежда на Канада Денис Шаповалов с 2:0 сета, в отделните части 6:3, 6:3.

За сърбина е от изключително значение да се представи силно в турнира, след като лидерската му позиция в ранглистата е сериозно застрашена от Рафаел Надал, който има води в годишната класация Race To London. В Шанхай Джокович призна, че усеща напрежение върху себе си, но и допълни, че отдавна е свикнал да бъде в подобна ситуация.

„Напрежението е част от нашата работа. Но също така е привилегия и вид индикатор, че вършиш работата си качествено. Мисля, че когато играеш под натиск, играеш добре. Това е нещо, което е неизбежно и трябва да го приемеш“, коментира Джокович.

В четвъртък сърбинът ще се изправи срещу Джон Иснър, а залогът е място на четвъртфиналите в Шанхай. Миналата седмица Джокович спечели 76-ата си титла, триумфирайки в Токио при дебюта си в турнира.

„Винаги съм се наслаждавал на азиатското турне. Резултатите ми показват, че това е един от най-успешните моменти от сезона за мен. Записал съм много победи в Азия, а това е важно и ми помага. Вдъхва ми увереност, че мога да продължа да печеля, след като съм го правил толкова много в миналото“, каза още Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Алкарас: Не знаех какво да направя срещу Григор
Пускат нова бира на българския пазар
Късметче на деня за 29 март 2024 година
Григор Димитров прегази Алкарас в два сета
Григор Димитров срещу Алкарас в ранните часове на петък
Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями
Късметче на деня за 28 март 2024 година
Шиникова с победи на сингъл и на двойки в Тунис
Електрохолд открива Стажантска програма 2024
Късметче на деня за 27 март 2024 година