PALMS BET 7SPORT BWIN

Сензацията Андрееску се качи на трона на US Open

Сензацията Андрееску се качи на трона на US Open
08-09-2019 01:01 | Станко Димов

19-годишната Бианка Андрееску е новата шампионка на US Open. Представителката на Канада победи на финала местната любимка Серина Уилямс с 6:3, 7:5 за малко повече от час и половина игра и спечели най-значимата титла в кариерата си до момента.

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА

Андрееску можеше да затвори срещата далеч по-рано, след като имаше преднина 6:3, 5:1 и свой сервис, но в този момент американката направи фантастичен обрат и успя да изравни за 5:5. Сервирайки за място в тайбрек обаче Уилямс се пречупи и беше победена от младата сензация в световния женски тенис.

Благодарение на успеха Андрееску ще се изкачи до рекордното за нея 5-то място в ранглистата при следващото ѝ обновяване в понеделник. Освен това канадката получи чек за 3.8 млн. долара, които също са рекорд в турнири от Шлема.

„Не мога да повярвам какво се случи. За мен беше истинска чест и сбъдната мечта да изляза на най-големия корт в света срещу легендата на нашия спорт Серина Уилямс. Положих много усилия, не беше никак лесно, особено във втория сет, когато тя направи феноменално завръщане. Успях да спечеля титлата, което е неописуемо“, каза в интервюто на корта Андрееску.

За Серина Уилямс това беше четвърти загубен финал в турнир от Големия шлем след завръщането ѝ на корта след майчинство. Американката отново не успя в опита си да изравни постижението на Маргарет Корт от 24 мейджър титли.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Кузманов се класира убедително за втория кръг на Чалънджър в Австрия
Томова загуби драматично в последния кръг на квалификациите
Андреев започна с победа на Чалънджър в Италия
Български тенис: Перспективна ниша за хазартни залози
Григор е №8 в схемата в Рим, започва от втория кръг
Томова с убедително начало на турнира в Рим
Синер ще играе на Ролан Гарос само ако е на 100 процента здрав
Томова се изкачи с две позиции в ранглистата
Григор Димитров запази десетото място в ранглистата
Рубльов триумфира в Мадрид след обрат на финала