PALMS BET 7SPORT BWIN

Кийс срещу Кузнецова в спор за трофея в Синсинати

Кийс срещу Кузнецова в спор за трофея в Синсинати
18-08-2019 08:57 | Николай Драганов

Руско-американски сблъсък ще определи носителя на трофея при дамите през този сезон на турнира в Синсинати. За финалния дуел се класираха представителката на домакините от САЩ Мадисън Кийс и ветеранката от Русия Светлана Кузнецова.


Кийс ще играе девети финал в WTA в кариерата си след победа със 7:5, 6:4 над своята сънародничка София Кенин. От своя страна 34-годишната Кузнецова, която имаше проблеми с получаването на американска виза и участието ѝ в турнирите в САЩ изобщо беше под въпрос, надигра доскорошната световна №1 и водачка в схемата Ашли Барти след 6:2, 6:4. 


До този момент статистиката на преките двубои е изцяло в полза на америкаката, която е спечелила трите си мача срещу Кузнецова, всеки един от тях на твърди къртове и приключил в два сета. Последният им сблъсък датира от преди три години, а освен това никога не са се срещали на толкова напреднала фаза. 


Кузнецова може да се превърне в петата рускиня, която печели титлата в Синсинати след Вера Звонарьова, Анна Чекветадзе, Надя Петрова и Мария Шарапова. И двете дами спечелиха последните финали, на които играха - Кийс в Чарлстън по-рано този сезон, а Кузнецова - във Вашингтон преди 12 месеца. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Алкарас: Не знаех какво да направя срещу Григор
Пускат нова бира на българския пазар
Късметче на деня за 29 март 2024 година
Григор Димитров прегази Алкарас в два сета
Григор Димитров срещу Алкарас в ранните часове на петък
Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями
Късметче на деня за 28 март 2024 година
Шиникова с победи на сингъл и на двойки в Тунис
Електрохолд открива Стажантска програма 2024
Късметче на деня за 27 март 2024 година