PALMS BET 7SPORT BWIN

Гофен стана първият белгиец на финал в Мастърс 1000

Гофен стана първият белгиец на финал в Мастърс 1000
18-08-2019 07:44 | Николай Драганов

Давид Гофен се класира за първи път в кариерата си на финал в турнир от сериите "Мастърс", след като победи с 6:3, 6:4 Ришар Гаске на полуфиналите в Синсинати. 


След 75 минути игра на централния корт, Гофен стана и първият белгиец, който достига до такава фаза в турнир от тази категория. 
"Наистина съм много щастлив. Това е турнир, който харесвам и където играя най-добрия си тенис в последните години. Наистина съм много щастлив, че достигнах първия си "Мастърс" финал тук. Това е невероятен момент за мен", коментира Гофен. 

 

Това ще бъде 13-ти финал в ATP за него в карирата и втори през настоящия сезон, след като отстъпи на Федерер в битката за титлата в Хале. Евентуален трофей би бил под №5 във витрината му, а съперник на финала ще бъде Данийл Медведев, който детронира шампиона от миналата година Новак Джокович в другия полуфинал.


Ключът към успеха срещу Гаске с оглед статистиката се оказаха точките при втори сервис - макар да вкара повече първи сервиси (68% срещу 58%) французинът спечели едва 19% от точките, когато играеше при втори начален или само 3 от 19, докато Гофен успя да вземе цели 77% (17 от 22). Белгиецът беше пробит веднъж от две възможности, докато на свой ред той се възползва успешно от 3 от 7-те си шанса.


Преди тази победа, Гофен имаше четири загуби в полуфинал на "Мастърс" турнири. Преди мача с Гаске той беше губил от Раонич в Индиън Уелс през 2016-та, от Джокович в Маями същата година, от Надал в Монте Карло през 2017-та и от Федерер в Синсинати миналата година. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив
Радулов отпадна на четвъртфиналите в Телде
Циципас отрази два мачбола по пътя към полуфиналите
Руне оцеля в спартанските условия в Мюнхен, Зверев е аут
Донски остана на крачка от нов финал на двойки
Български съдия по тенис получи доживотно наказание заради корупция
Късметче на деня за 19 април 2024 година
Алкарас: Джокович никога не е бил неуязвим
Денчева и Евтимова отпаднаха във втория кръг в Анталия
Програма за осминафиналите на турнира в Барселона