PALMS BET 7SPORT BWIN

Италиански квалификант шокира Чорич и Хърватия

Италиански квалификант шокира Чорич и Хърватия
19-07-2019 09:16 | Николай Драганов

Преминалият през квалификациите италианец Салваторе Карузо постигна най-голямата победа в своята кариера на турнира на червени кортове от сериите ATP 250 в Умаг, след като се наложи над втория поставен и местен фаворит Борна Чорич с 6:2, 3:6, 6:1.


Карузо разочарова домакините от Хърватия, като спря още след първия му двубой първата ракета на страната, по този начин класирайки се за първи четвъртфинал в ATP в своята кариера.

 

Така за седма поредна година турнирът в Хърватия няма да има хърватски шампион. За последно трофеят успя да остави в родината си Марин Чилич през 2012-та година. Той пък от своя страна беше първия хърватин шампион в Умаг от 1990-та година, когато първото издание на надпреварата е спечелено от Горан Пърпич. 


26-годишният Карузо се намира в добра форма и по-рано през сезона, също като квалификант, стигна до трети кръг на "Ролан Гарос". Освен това се класира за основните схеми и на Уимбълдън, Хертогенбош и Ещорил. Италианецът в момента е №125 в света.


За място на полуфинал той ще спори за аржентинеца Факундо Банис, който изхвърли друг хърватин - играещият с "уайлдкард" Нино Сердарушич - след 6:3, 6:3 в отделните части. 


Поставеният под №4 в схемата Душан Лайович от Сърбия постигна победа с 6:4, 6:3 над Андрей Рубльов. Той ще играе първи четвъртфинал от април насам, когато достигна до финала на "Мастърс" турнира в Монте Карло. 


Съперник на Лайович ще бъде словенеца Алиаз Бедене, който отпразнува 30-тия си рожден ден с победа 7:6(3), 6:3 над младия италианец Яник Синер. 


Напред продължава още един представител на Италия - Стефано Траваля, който при това се измъкна от дуел с първата ракета на страната си Фабио Фонини. Поставеният под №1 в схемата Фонини не успя да доиграе срещата се и се отказа при 1:6, 1:2. На четвъртфиналите Траваля ще играе срещу квалификанта от Унгария Атила Балаж, който изненадващо надви шестия поставен Филип Крайнович след 6:3, 6:7(1), 7:6(5). 


Последнатата четвъртфинална двойка противопоставя Ласло Джере от Сърбия и Леонардо Майер от Аржентина. Джере се наложи с 6:3, 3:6, 6:4 над Паоло Лоренци, а Майер се справи също в три сета с Иржи Весели - 3:6, 6:4, 6:4. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Григор Димитров срещу Алкарас в ранните часове на петък
Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями
Късметче на деня за 28 март 2024 година
Шиникова с победи на сингъл и на двойки в Тунис
Електрохолд открива Стажантска програма 2024
Късметче на деня за 27 март 2024 година
Григор Димитров с нова победа над Хуберт Хуркач и първи четвъртфинал на
Григор Димитров срещу Хуберт Хуркач, гледайте двубоя онлайн тук
Григор Димитров: Хубаво е, че мачът беше толкова кратък
Мъри ще отсъства дълго, не е ясно дали ще се върне изобщо