PALMS BET 7SPORT BWIN

Надал прегази пореден съперник, ще гледаме класика

Надал прегази пореден съперник, ще гледаме класика
10-07-2019 20:58 | Николай Драганов

Рафаел Надал постигна пета победа на Уимбълдън 2019, като до този момент е загубил само един сет. В четвъртфиналния си сблъсък срещу Сам Куери испаецът се наложи със 7:5, 6:2, 6:2 за малко повече от два часа игра. 


Носителят на 18 титли от Големия шлем имаше известни проблеми само в първата част и то поради причината, че при 5:5 не успя да затвори частта на свой сервис, въпреки че имаше сетбол, а гейм по-рано на три пъти в подаването на Куери също пропусна сетбол. 


След като изгуби подаването си и Куери върна пробива от началото на сета за 5:5, Рафа стигна до нов такъв, а после спаси три точки за пробив и затвори частта. Втория и третия сет приличаха повече на спаринг двубой, отколкото на четвъртфинал на Уимбълдън - безапелационен Надал от начален удар и по два пробива в двете части, които му гарантираха успеха. 

 

Това беше 17-та поредна победа за Надал, като серията му започна на турнира в Рим и продължи в Париж. Единственият сет, който загуби в Лондон, беше от Ник Кириос във втори кръг. уим


Рафа ще играе полуфинал на Уимбълдън за втора поредна година, а негов съперник в петък там ще бъде Роджър Федерер. Милионите фенове на тениса по света ще има възможност да насладят на тази класика за 40-ти път, като Надал води с 24:15 в досегашните им двубои.


За последно двама играха един срещу друг на "Ролан Гарос", където Рафа спечели категорично в три сета. Преди това обаче Федерер беше в серия от шест поредни победи над големия си съперник.


Конкретно на Уимбълдън двамата имат три мача, като и трите са на финал - през 2006, 2007 и 2008-ма година. В първите два случая победата беше за Федерер, но при последния им сблъсък в "Ол Инглъд клъб" преди 11 години станаха свидетели на един от най-великите мачове в историята на тениса, спечелен от Надал в пет сета с 9:7 в решителната част. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Късметче на деня за 29 март 2024 година
Григор Димитров прегази Алкарас в два сета
Григор Димитров срещу Алкарас в ранните часове на петък
Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями
Късметче на деня за 28 март 2024 година
Шиникова с победи на сингъл и на двойки в Тунис
Електрохолд открива Стажантска програма 2024
Късметче на деня за 27 март 2024 година
Григор Димитров с нова победа над Хуберт Хуркач и първи четвъртфинал на
Григор Димитров срещу Хуберт Хуркач, гледайте двубоя онлайн тук