PALMS BET 7SPORT BWIN

Чорич: Ще опитам да повторя нивото от последния мач с Роджър

Чорич: Ще опитам да повторя нивото от последния мач с Роджър
24-06-2018 10:29 | Николай Драганов

Борна Чорич ще спори за трофея от турнира в Хале с деветкратния шампион Роджър Федерер в неделния финал. Двубоят започва в 14:00 часа българско време. 


За последно двамата се срещнаха през март в Индиън Уелс, когато хърватинът водеше със сет преднина и пробив, но в крайна сметка допусна поражение. Това беше и последната победа на Федерер преди сезона на трева. 


"Мисля, че в онзи мач играх почти перфектно. Беше страхотен мач. Наистина играех много добре, а накрая може би не ми достигна и малко късмет, а и той ни показа защо е №1 в света", припомни си Чорич.


Мачът на финала в Хале ще бъде трети за него срещу Федерер, като освен онзи двубой в Индиън Уелс, Чорич е загубил има и една загуба в Дубай през 2015-та.


"Мисля, че няма какво да променям. Просто трябва да опитам да играя на нивото, на което се представих тогава, но това няма да е лесно. Онзи мач беше най-добрият ми през сезона", каза още хърватинът, визирайки въпросния мач в Индиън Уелс през март.


Подобно на почти всички анализатори и букмейкъри Чорич е наясно, че е аутсайдер в двубоя, но това има и положителни страни. "Можеш да бъде далеч по-спокоен. Това ме освобождава, защото просто нямам какво да губя. Чувствам се особено спокоен, защото не очаквах този финал точно тук", коментира хърватинът, който не е известен като специалист на тревни кортове.

 

"Играл съм доста на клей и твърди кортове. Е, играл съм и на трева. Но никога не съм имал чувството, че мога да съм много успешен на тази настилка, защото първите ми години не бяха добри. Успях да дойда тук рано и да натрупам малко практика. Работих много върху волетата и сервиса си и може би това беше ключът. Имам доста какво да подобрявам в играта си на трева. Не се чувствам така уверен, както например на клей", призна Чорич.


Ако успее да поднесе голямата изненада, 21-годишният хърватинъ ще спечели спечели втора титла в своята кариера след триумфа в Маракеш през миналия сезон. Чорич има още два изгубени финала през 2016-та. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Донски остана на крачка от нов финал на двойки
Български съдия по тенис получи доживотно наказание заради корупция
Късметче на деня за 19 април 2024 година
Алкарас: Джокович никога не е бил неуязвим
Денчева и Евтимова отпаднаха във втория кръг в Анталия
Програма за осминафиналите на турнира в Барселона
Гергана Топалова отпадна в първия кръг в Словения
Късметче на деня за 18 април 2024 година
Шиникова приключи на единично и двойки в Хамамет
Зверев започна похода към хеттрик в Мюнхен