PALMS BET 7SPORT BWIN

Шарапова: Знам защо Серина ме мрази толкова

Шарапова: Знам защо Серина ме мрази толкова
11-08-2017 16:15 | Станко Димов

Мария Шарапова направи големия си пробив в световния тенис през 2004-а година, когато на едва 17-годишна възраст победи защитаващата титлата си Серина Уилямс на финала на Уимбълдън. По всички личи, че американката не е забравила този ден и в последствие регистрира страхотна успеваемост срещу Маша, като я победи 19 пъти в следващите им 20 дуела. Според Шарапова именно въпросният финал на Уимбълдън е бил повратният момент в тяхното съперничество. 

„Когато мачът приключи Серина дойде до мен и ме прегърна. Тя ми каза нещо от рода на: „Добре свършена работа“ и се усмихна. Знаех, че вътрешно изобщо не е усмихната в момента. Когато влязох в съблекалнята след двубоя я чух да плаче. Опитах се да изляза максимално бързо, но тя знаеше, че съм там. Хората често се чудят защо имам толкова негативна статистика срещу нея – 2 победи и 19 загуби. За мен, отговорът беше в онази съблекалня. 

Мисля, че Серина ме мрази, защото в онзи ден я победих, против всички очаквания и залози. Но най-много ме мрази, защото я чух как плаче. Малко след турнира разбрах, че Серина е казала на един мой приятел, който след това сподели и на мен, че повече няма да загуби от „тази малка ку*ка“. Серина и аз би трябвало да сме приятелки – споделяме една и съща страст, но не сме. Някой ден, когато всичко остане в миналото, може и да станем близки“, коментира Шарапова пред британското издание „Метро“. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Късметче на деня за 22 април 2024 година
Рууд е новият шампион в Барселона, Циципас отново не успя
Мартон Фучович с първа титла от шест години
Щруф заслужи първа титла в кариерата си
Алкарас до последно под въпрос за Мадрид
Гарбине Мугуруса сложи край на кариерата си
Късметче на деня за 21 април 2024 година
Терзийска се класира за финал на двойки в Сърбия
За втора поредна седмица: Рууд срещу Циципас на финал
Фучович срещу Навоне на финала в Букурещ