PALMS BET 7SPORT BWIN

Официално: Томова със Стипендия на Големия шлем

Официално: Томова със Стипендия на Големия шлем
22-05-2017 15:33 | Любомир Тодоров

Международната тенис федерация (ITF) официално обяви, че 14 тенисисти от 12 държави са избрани да получита първите International Player Grand Slam стипендии, финансирани от Фондацията за развитие на Големия шлем. Сред избраните и Виктория Томова.


Новината беше съобщена лично от президента на ITF Дейвид Хагърти по време на посещението му в София през март.


12 от избраните състезатели получават по 50 000 долара, за да покрият разходите си за участие в турнири и в подкрепа на развитието им като професионалисти, които да играят на състезанията от Шлема. Критериите, по които са определени тенисистите са: възраст, класиране в ранглистата, представяне по региони и потенциал.


Освен 22-годишната Томова при дамите стипендии получават още Беатрис Хадад Мая (Бразилия), Онс Жабьор (Тунис), Ребека Петершон (Швеция), Сабрина Шарипова (Узбекистан) и Рената Сарасуа (Мексико).


При мъжете са избрани Кристиан Гарин (Чили), Лойд Харис (РЮА), Иля Ивашка (Беларус), Журабек Каримов (Узбекистан), Дук Хи Ли (Южна Корея) и Елиас Юмер (Швеция).


Като допълнение по 25 000 долара получават най-високо класираните представители на Океания. Това са Джос Стейтъм (Нова Зеландия) и Абигейл Тер-Ариса (Папуа Нова Гвинея).


Осем от избраниците участват в квалификациите на "Ролан Гарос", които започнаха днес. Фондацията за развитие на Големия шлем е раздала над 45 милиона долара от създаването си през 1986 година. Сред най-известните имена на подкрепяните от институцията са Виктория Азаренка, Ли На и Густаво Кюртен.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Късметче на деня за 19 април 2024 година
Алкарас: Джокович никога не е бил неуязвим
Денчева и Евтимова отпаднаха във втория кръг в Анталия
Програма за осминафиналите на турнира в Барселона
Гергана Топалова отпадна в първия кръг в Словения
Късметче на деня за 18 април 2024 година
Шиникова приключи на единично и двойки в Хамамет
Зверев започна похода към хеттрик в Мюнхен
ИИлиян Радулов започна с победа в Испания, Янаки Милев отпадна в Турция
Надал отпадна във втория кръг в Барселона