PALMS BET 7SPORT BWIN

Сбогуваме се с Иван Абаджиев на стадион ′Васил Левски′

Сбогуваме се с Иван Абаджиев на стадион ′Васил Левски′
25-03-2017 22:30 | Tennis24.bg

Министерството на младежта и спорта с дълбока болка изказва съболезнования на семейството и близките на починалия Иван Абаджиев. Големият български треньор по вдигане на тежести ни напусна на 85-годишна възраст.

България загуби един изцяло отдаден на спорта специалист, под чието ръководство нашите състезатели по вдигане на тежести са спечелили повече от 100 медала от олимпийски игри, световни и европейски първенства. Носител е на най-високото държавно отличие орден „Стара планина“ първа степен и на званието Доктор хонорис кауза на Националната спортна академия. Всички го наричаха Папата на щангите заради изключителната му компетентност и умения да изгражда шампиони.

В тези изпълнени със скръб и болка мигове Министерството на младежта и спорта ще подпомогне семейството на Иван Абаджиев, за да бъде изпратен достойно в последния си път най-добрия български треньор за изминалия век.

Поклонението ще се извърши на националния стадион „Васил Левски“ - храма на българския спорт, към който Старшията има огромен принос с десетките медали на своите възпитаници. Датата и часът ще бъдат обявени допълнително.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Пускат нова бира на българския пазар
Късметче на деня за 29 март 2024 година
Григор Димитров прегази Алкарас в два сета
Григор Димитров срещу Алкарас в ранните часове на петък
Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями
Късметче на деня за 28 март 2024 година
Шиникова с победи на сингъл и на двойки в Тунис
Електрохолд открива Стажантска програма 2024
Късметче на деня за 27 март 2024 година
Григор Димитров с нова победа над Хуберт Хуркач и първи четвъртфинал на