PALMS BET 7SPORT BWIN

Мугуруса приключи годината с впечатляващ обрат

Мугуруса приключи годината с впечатляващ обрат
28-10-2016 13:00 | Станко Димов

Гарбине Мугуруса направи впечатляващ обрат в двубоя си срещу Светлана Кузнецова от „бялата група” на финалите на WTA в Сингапур. Шампионката от „Ролан Гарос” загуби първия сет, но след това взе 12 от следващите 13 гейма и се поздрави с успех – 3:6, 6:0, 6:1 след малко повече от час и половина престой на корта.

„Не започнах добре турнира и загубих първите си два двубоя. Моето желание беше да приключа добре тук и се радвам, че успях да спечеля последния си мач. Какво промених след първия сет? Нищо конкретно. Просто се опитах да спечеля и се получи”, коментира Мугуруса след срещата.

Въпреки победата, родената в Каракас тенисистка отпада от турнира и вече може да се отдаде на заслужена почивка. За Кузнецова това беше първа загуби в турнира. Рускинята трябва да се възстанови и да мисли за предстоящия й полуфинален двубой срещу Доминика Цибулкова утре.

Припомняме, че Кузнецова заслужи място на финалите в последния възможен момент, след като миналата събота спечели титлата в Москва за втора поредна година. През последните 2 седмици рускинята на практика е нямала почивен ден.

По-късно днес ще се изиграе последният мач от груповата фаза. Шампионката от миналата година Агниешка Радванска ще има за съперник финалистката от US Open Каролина Плишкова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Алкарас: Не знаех какво да направя срещу Григор
Пускат нова бира на българския пазар
Късметче на деня за 29 март 2024 година
Григор Димитров прегази Алкарас в два сета
Григор Димитров срещу Алкарас в ранните часове на петък
Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями
Късметче на деня за 28 март 2024 година
Шиникова с победи на сингъл и на двойки в Тунис
Електрохолд открива Стажантска програма 2024
Късметче на деня за 27 март 2024 година