PALMS BET 7SPORT BWIN

Монфис нетърпелив да дебютира на финалите на АТР

Монфис нетърпелив да дебютира на финалите на АТР
28-10-2016 11:27 | Станко Димов

Гаел Монфис си гарантира по-рано през седмицата дебютно участие на финалите на АТР в Лондон, които ще се проведат в периода 13-20 ноември. Французинът не скри вълнението си от този факт и сподели, че няма търпение да стъпи в лондонската зала „О2 Арена”, където се провежда турнирът в последните 7 години.

„Чувствах се страхотно! За първи път в кариерата си се класирах за финалите на АТР. Това е най-добрия начин да завърша най-силната година в кариерата ми и очаквам с нетърпение да се изправя срещу най-добрите в света за 2016. Чух много хубави неща за този турнир. Всеки мач е като финал, а аз обичам да играя на голямата сцена”, коментира Монфис.

30-годишният Монфис започна годината с четвъртфинал на Australian Open, след което игра финал в Ротердам. В Индиън Уелс и Маями записа два последователни четвъртфинала, след което игра финал в Монте Карло.

Заради контузия французинът пропусна „Ролан Гарос”, но през лятото той успя да намери топ формата си и спечели най-значимата титла в кариерата си – във Вашингтон, след което игра полуфинал на „Роджърс Къп” и US Open, като и в двата случая отстъпи пред Новак Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Късметче на деня за 22 април 2024 година
Рууд е новият шампион в Барселона, Циципас отново не успя
Мартон Фучович с първа титла от шест години
Щруф заслужи първа титла в кариерата си
Алкарас до последно под въпрос за Мадрид
Гарбине Мугуруса сложи край на кариерата си
Късметче на деня за 21 април 2024 година
Терзийска се класира за финал на двойки в Сърбия
За втора поредна седмица: Рууд срещу Циципас на финал
Фучович срещу Навоне на финала в Букурещ